Tam Metin Yazım Kuralları    

Bildirilerin Hazırlanması

Bildiriler MS-Word ortamında, satırlar arasında 1,5 boşluk olacak şekilde,  Times New Roman yazı stilinde, 12 punto karakter büyüklüğü kullanılarak hazırlanmalıdır. Sayfa kenarları ile metin arasında her yönden 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır.

Bildirilerin boyutu, tablolar, şekiller, figürler ve referanslar da dahil olmak üzere 4 sayfayı geçmemelidir.

Yazarlar bildirilerini hazırlarken aşağıdaki sıralamaya uymalıdır;

  • Başlık (Türkçe bildiriler için hem Türkçe hem İngilizce başlık yazılması gerekmektedir),
  • Yazar isimleri,
  • Özet (Türkçe bildiriler için hem Türkçe hem İngilizce özet yazılması gerekmektedir),
  • Anahtar kelimeler,
  • Bildiri metni,
  • Referanslar.
_____________________________

 

Poster Bildirilerin Hazırlanması: Poster ebatı 90x120 cm ölçülerinde olmalı ve yazılar 1 metreden okunabilecek büyüklükte yazılmalıdır.

Dilerseniz, poster hazırlamada kullanmak üzere sempozyum logosunu, buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

_____________________________

Referans yazım kuralları

Metin içerisindeki referanslar sayı ile belirtilecek olup (örneğin [12] gibi) referans listesindeki sıralama da buna göre yapılacaktır.

Referanslar metin sonunda şu şekilde verilecektir;

1. Hatcher, D.W., Symons, S.J., & Manivannan, U. (2004). Developments in the use of image analysis for the assessment of oriental noodle appearance and color. Journal of Food Engineering, 61, 109-117.

2. Voragen, A.G.J. (2000). Cutting-edge carbohydrates. http://prefoods.com/archives.htm (14.02.2009).

3. McKellar, R.C., & Lu, X. (2004). Moddeling Microbial Responses in Food. CRC Press Washington D.C. pp: 343.

_____________________________

  • MS Word formatında hazırlanan bildiri tam metinleri traditionalfoods@nku.edu.tr mail adresine gönderilecektir.  Bildirilerin tam metinlerinin gönderilmesi için son tarih 10 Mart 2010'dur. Bu tarihe kadar bildirilerin gönderilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu tarihe kadar tam metin bildirisini göndermeyen katılımcıların eğer basılmaya uygunsa, sadece bildiri özeti ve abstract sempozyum bildiri kitabında yer alacaktır.  Özetleri sempozyum kitabına basımı uygun olmayan bildiriler sempozyum programından çıkarılacaktır.
  • Sempozyum kitabına sadece özet bastırmak isteyen katılımcıların ise özetlerinin sempozyum kitabına uygunluğunun yanı sıra eğer gönderilen özet Türkçe olarak yazılmış ise özetin İngilizcesi de Sempozyum Sekreterliğine gönderilmelidir. Sadece İngilizce olarak gönderilen özetler için ayrıca Türkçe özet talep edilmemektedir.